Algemeen – Huisartsenpraktijk Wieënhof locatie Ysselsteyn – Ysselsteyn
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Wieënhof locatie Ysselsteyn
Litsenbergweg 20a 5813 CG
Ysselsteyn

Algemeen

Afspraken
Voordat u een afspraak maakt, willen wij u wijzen op de website van “thuisarts.nl” en de app “Moet ik naar de dokter?”. Hier kunt u zelf al veel informatie vinden, waardoor het maken van een afspraak soms niet meer nodig is.
U heeft de volgende mogelijkheden om een afspraak te maken:
– via het nieuwe patiëntenportaal (zie onder praktijknieuws)
– telefonisch: 0478-541777
– aan de balie

Openingstijden
De praktijk is op werkdagen geopend van 8.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 17.00 uur.
Tussen 12.00 en 13.00 uur is de praktijk uitsluitend telefonisch voor spoedgevallen bereikbaar.

Spoedgevallen
Bij spoed belt u op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur 0478-541777, keuzetoets 1. Wij verzoeken u om altijd vooraf te bellen en niet rechtstreeks naar de praktijk te komen, zodat de assistente in kan schatten of het verantwoord is dat u naar de praktijk komt of dat het beter is dat er hulp naar u toe komt.

Buiten kantooruren en in het weekend kunt u contact opnemen met de huisartsenpost Venlo, tel. 0900-8818. Op de huisartsenpost wordt uitsluitend gewerkt via afspraak, u moet dus altijd vooraf bellen.
Bel 112 bij een levensbedreigende situatie.

Spreekuren

Spreekuur op afspraak
Voor het spreekuur dient u een afspraak te maken. U kunt voor het maken van een afspraak bellen op werkdagen tussen 8.00-12.00 uur en 13.00-16.30 uur, tel. 0478-541777. Voor eenvoudige vragen kunt u ook terecht bij de assistente of gebruik maken van het telefonisch spreekuur of eConsult. Bij het maken van een afspraak zal de assistente altijd vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.
Voor een afspraak wordt standaard 10 minuten ingepland. Denkt u meer tijd nodig te hebben, doordat u bijvoorbeeld 2 klachten heeft, geef dat dan aan bij het maken van de afspraak. De assistente kan dan een afspraak voor 20 minuten inplannen.

Telefonisch terugbelspreekuur
Voor eenvoudige vragen en uitslagen kunt u gebruik maken van het telefonisch terugbelspreekuur. Dat heeft als voordeel dat u niet naar de praktijk hoeft te komen. U kunt hiervoor een afspraak maken bij de assistente. De huisarts beoordeelt dan uw vraag of uitslag en belt u hierover terug of zij vraagt de assistente om het aan u door te geven.

eConsult
Middels het eConsult kunt u nu ook online met medische vragen bij ons terecht. U moet hiervoor wel eerst een account aanmaken. Uw vragen worden dan via een beveiligde verbinding verstuurd. U ontvangt een mailtje als de arts uw vraag beantwoord heeft. Ons streven is om uw vraag binnen 2 werkdagen te beantwoorden. Heeft u echter een vraag voor dokter Oude Luttikhuis, dan kan het een week duren omdat zij maar 1 dag per week op de praktijk werkzaam is. Als u dan vervolgens op de website inlogt, dan ziet u online het antwoord op uw vraag. Let op! Het eConsult is bedoeld voor het stellen van eenvoudige vragen of het opvragen van uitslagen en niet voor urgente zaken of levensbedreigende situaties. Indien u twijfelt over de ernst van uw klacht, neem dan altijd telefonisch contact met de huisarts op.

Huisbezoek/visite
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. In verband met de dagindeling is het prettig als u een visite voor 10 uur aanvraagt. Visites zijn meestal tussen 13.30 en 15.00 uur.
Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Bloedafname in de praktijk
Voor bloedafname moet u een afspraak maken bij VieCuri.
De bloedafname in de praktijk is op:
– maandag van 9.15-10.00 uur
– woensdag van 8.00-8.45 uur.