Apotheek – Huisartsenpraktijk Wieënhof locatie Ysselsteyn – Ysselsteyn
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Wieënhof locatie Ysselsteyn
Litsenbergweg 20a 5813 CG
Ysselsteyn

Apotheek

Uw medicatie wordt verzorgd door BENU apotheek Veltum. BENU heeft een Apotheekservicepunt in uw huisartsenpraktijk te Ysselsteyn. Het servicepunt is op werkdagen geopend van 15.00 tot 17.00 uur. Alle medicatie die op het spreekuur door uw huisarts voor 12.00 uur wordt voorgeschreven en welke u met spoed nodig heeft, kan dezelfde dag tussen 15.00 en 17.00 uur worden opgehaald in de praktijk. Medicatie die door uw huisarts pas na 12.00 uur wordt voorgeschreven, kan (indien u de medicijnen snel nodig heeft) de volgende dag tussen 15.00 en 17.00 uur opgehaald worden. U kunt uw medicatie natuurlijk ook diezelfde nog ophalen bij apotheek Veltum. Apotheek Veltum is op werkdagen tot 17.30 uur geopend.

Medicatie die u niet met spoed nodig heeft, dit betreft dus alle chronische herhaalmedicatie (langer gebruikte medicatie) kan telefonisch of via deze website besteld worden. Deze medicatie ligt dan 2 werkdagen later voor u klaar en kan dan opgehaald worden tussen 15.00 en 17.00 uur. Meer informatie over chronische medicatie vindt u onder het kopje “herhaalrecepten“.

BENU Apotheek Veltum heeft aan aantal extra services, waarvan ook u gebruik kunt gaan maken:

Herhaalservice
Als u chronische medicatie gebruikt (medicatie die u langere tijd gebruikt, zonder dat daar veel wijzigingen in optreden), dan kunt u gebruik gaan maken van de herhaalservice van BENU. U hoeft dan niet meer zelf herhaalrecepten aan te vragen via de huisarts, uw servicepunt regelt dit voortaan voor u. Een aantal weken voor uw medicatie op is krijgt u van BENU een bericht, waarin aangegeven wordt wanneer de medicatie voor u klaar ligt in de praktijk.

Wilt u graag gebruik maken van de Herhaalservice, dan kunt u dit aangeven bij het Apotheekservicepunt (ter plekke of telefonisch). Onze assistente vult dan, samen met u, een formulier in om de Herhaalservice in gang te zetten. Hiervoor is het handig dat u thuis telt hoeveel u nog heeft van elk geneesmiddel, zodat we dit goed op elkaar kunnen laten aansluiten.

Bezorgservice
De apotheek bezorgt medicatie bij u thuis op dinsdag en donderdag. Het is mogelijk om medicatie (indien dit past) in de brievenbus bezorgd te krijgen, als uw brievenbus afsluitbaar is. Indien u gebruik wenst te maken van brievenbusbezorging dan hebben wij hier uw toestemming voor nodig. U kunt deze toestemming geven door het formulier brievenbusbezorging in te vullen en op te sturen naar BENU Apotheek Veltum (Langstraat 100 A, 5801 AG Venray). U mag het formulier ook ingevuld inleveren bij het Apotheekservicepunt.

Geneesmiddelenautomaat en snelbalie
Haalt u liever uw medicatie in Venray op, dan kan dat uiteraard ook, dit kunt u altijd aangeven. U kunt het dan ophalen in BENU Apotheek Veltum (geopend op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur) en, als het herhaalmedicatie zonder wijzigingen betreft, gebruik maken van de snelbalie om de wachttijd te minimaliseren. Ook is het mogelijk om uw medicatie af te halen in de Geneesmiddelenuitgifteautomaat van de apotheek, die bij de Jumbo in Veltum staat. Dit garandeert zeer ruime afhaaltijden (openingstijden Jumbo), zoat u uw medicatie kunt afhalen wanneer het u uitkomt.