Praktijknieuws – Huisartsenpraktijk De Wildenberg – Ysselsteyn
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk De Wildenberg
Litsenbergweg 20a 5813 CG
Ysselsteyn

Praktijknieuws

Hier vindt u nieuws over uw huisartsenpraktijk De Wildenberg.

Sluiting huisartsenpost Venray
Als u ’s avonds, ’s nachts, in het weekend en tijdens feestdagen een huisarts nodig heeft, belt u met de huisartsenpost. Om patiënten snel en goed te kunnen blijven helpen, gaat huisartsencoöperatie Cohesie vanaf 29 maart 2021 werken vanuit één centrale spoedpost in Venlo. Dit betekent dat per 29 maart 2021 de huisartsenpost in Venray gesloten is.

Voor u als patiënt blijft het eerste contact verlopen via de telefoon (0900-8818). U belt als u een spoedvraag heeft die niet kan wachten tot de volgende werkdag. Wij helpen u verder: u krijgt advies over wat te doen, u krijgt een afspraak op de spoedpost of de huisarts komt naar u toe. Om u ook op afstand te kunnen helpen is het binnenkort mogelijk om via beeldbellen contact te hebben met de spoedpost. Dit zal worden ingepland nadat u eerst telefonisch contact heeft gehad.

U dient gebruik te maken van de huisartsenpost waar uw eigen huisarts bij aangesloten is. Patiënten van de huisartsenpraktijk De Wildenberg in Ysselsteyn dienen dus contact op te nemen met huisartsenpost Venlo. Dit is landelijk zo geregeld. U heeft dus geen mogelijkheid om hier zelf een keuze in te maken (bijvoorbeeld voor huisartsenpost Boxmeer).

Voor u als patiënt in de regio Venray neemt de afstand en reistijd naar de spoedpost toe. Dit is natuurlijk even wennen. Wij begrijpen dat deze nieuwe situatie vragen bij u oproept. Op www.spoedpostnoordlimburg.nl/faq-venray geven we antwoord op de meest gestelde vragen. Heeft u na het lezen van de FAQ nog vragen, stuur dan gerust een mail naar vragen@cohesie.org.


Coronavaccinatie
De huisartsen in Nederland zullen in de maanden maart tot en met mei de volgende doelgroepen vaccineren met het AstraZeneca vaccin:

– mensen met geboortejaar 1956 tot en met 1960
– patiënten met het Down syndroom met geboortejaren 1946 tot en met 1960
– patiënten met fors overgewicht (BMI>40) met geboortejaren 1946 tot en met 1960
– niet-mobiele thuiswonende ouderen, die niet naar een GGD-locatie kunnen worden vervoerd
Meer informatie over de coronavaccianties vindt u op thuisarts.nl:
– Ik wil meer weten over prikken tegen corona
 Ik krijg een prik tegen corona

Tweede coronavaccinatie
Patiënten die reeds 1 vaccinatie ontvangen hebben, zullen donderdagmidag 20 mei een tweede vaccinatie krijgen, zoals vermeldt in de uitnodiging die zij destijds ontvangen hebben.

Hoewel AstraZeneca momenteel alleen nog gegeven mag worden aan personen van 60 jaar en ouder, kunnen mensen jonger dan 60 jaar die al een eerste AstraZeneca-vaccinatie hebben gekregen (en daarbij geen ernstige bijwerkingen hebben gekregen) veilig de tweede prik van dit vaccin krijgen.
Als je in de 6 maanden voor je eerste vaccinatie Covid-19 hebt gehad (positieve coronatest via GGD), dan is een tweede vaccinatie niet noodzakelijk. Weet je niet zeker of je corona hebt gehad, laat je dan twee keer vaccineren. Mocht je afzien van je tweede vaccinatie, omdat je corona hebt gehad, geef dit dan aub wel even door aan de praktijk.

Uitslagen doorgeven
In verband met de strengere privacy wetgeving mogen uitslagen voortaan alleen nog doorgeven worden aan de patiënt zelf. Wij mogen dus geen uitslag aan u doorgeven van bijvoorbeeld uw partner of kinderen. Daarom aan alle patiënten het verzoek om zelf te bellen voor uw uitslagen. Bij voorbaat dank.


Nieuwsbrieven
Sinds 2016 maken wij ook gebruik van een nieuwsbrief. Indien u deze nieuwsbrief nog niet ontvangt, maar hier wel belangstelling voor heeft, dan kunt u dit doorgeven aan de doktersassistenten via e-mail da.wildenberg@cohesie.org.

Hieronder vindt u een overzicht van alle nieuwsbrieven:

– nieuwsbrief april 2021

– nieuws sluiting huisartsenpost Venray

– nieuwsbrief februari 2021

– nieuwsbrief januari 2021

– nieuwsbrief december 2020

– nieuwsbrief oktober 2020

– nieuwsbrief augustus 2020

– nieuwsbrief2 mei 2020

– nieuwsbrief1 mei 2020

– nieuwsbrief4 maart 2020

– nieuwsbrief3 maart 2020

– nieuwsbrief2 maart 2020

– nieuwsbrief1 maart 2020

– nieuwsbrief december 2019

– nieuwsbrief oktober 2019

– nieuwsbrief februari 2019

– nieuwsbrief september 2018

– nieuwsbrief juni 2018

– nieuwsbrief mei 2018

– nieuwsbrief januari 2018

– nieuwbrief oktober 2017

– nieuwsbrief juli 2017

– nieuwsbrief april 2017

– nieuwsbrief september 2016

– nieuwsbrief juli 2016

– nieuwsbrief april 2016

– nieuwsbrief januari 2016