Recepten – Huisartsenpraktijk Wieënhof locatie Ysselsteyn – Ysselsteyn
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Wieënhof locatie Ysselsteyn
Litsenbergweg 20a 5813 CG
Ysselsteyn

Recepten

Als u bepaalde medicijnen chronisch (langere tijd) gebruikt, dan kunt u zonder directe tussenkomst van de arts herhaalrecepten aanvragen in de praktijk. Ook kunt u gebruik maken van de Herhaalservice van het apotheekservicepunt, lees hier meer over onder het kopje Apotheek. Indien de medicatie voorgeschreven is door de specialist, zoals bijvoorbeeld de cardioloog of internist, en u bent nog steeds bij de specialist onder behandeling, dan dient u voor die recepten een herhaalrecept bij de specialist te vragen (deze recepten kunnen worden ingeleverd bij het Apotheekservicepunt). Ook voor deze middelen is het steeds vaker mogelijk om deel te nemen aan de Herhaalservice, vraag er naar bij uw Apotheekservicepunt.

Het aanvragen van een herhaalrecept in de huisartsenpraktijk kan op meerdere manieren. Voor alle manieren geldt dat de medicatieaanvraag altijd eerst door een van onze artsen moet worden goedgekeurd, waarna het recept naar de apotheek wordt verzonden. Houdt u er rekening mee dat de apotheek een verwerkingstijd/ besteltijd van 2 werkdagen aanhoudt voor herhaalrecepten. U kunt u bestelde medicatie 2 werkdagen later ophalen tussen 15.00 en 17.00 uur bij uw apotheekservicepunt in Ysselsteyn.

Herhaalrecept aanvragen via deze website
Met de receptservice kunt u online uw recepten bij ons aanvragen. U moet hiervoor wel éénmalig een account maken. U kunt uw eigen medicijnlijst bekijken en hoeft bij het aanvragen niet elke keer opnieuw de namen van de medicijnen in te voeren. Zo heeft u overal via internet inzicht in uw medicatielijst en kunt u 24 uur per dag uw recepten aanvragen.

Herhaalrecept telefonisch aanvragen
Via de receptenlijn, nummer 0478-541777 keuze-optie 2, kunt u ook uw herhaalrecepten aanvragen. U hoort dan een antwoordapparaat waarop u uw naam, geboortedatum, telefoonnummer en de gewenste medicatie kunt inspreken.

Herhaalrecept aanvragen aan de balie
Tot slot heeft u nog de mogelijkheid om aan de balie door te geven welke medicatie u herhaald wilt hebben.